Kinderen en de dood van hun huisdier 

 

Voor de meeste kinderen zijn huisdieren meer dan alleen dieren die hun gezin bezit - het zijn gezinsleden en de beste vrienden.

Helaas gaat de vreugde van het bezitten van een huisdier hand in hand met het liefdesverdriet om er een te verliezen, hetzij door ouderdom, ziekte of een ongeluk.

En dat kan heel moeilijk zijn. Gezinsdieren zijn immers vaak de eersten die kinderen 's ochtends en na schooltijd begroeten. Uw huisdier is misschien degene waar uw kind naar op zoek is voor comfort en gezelschap wanneer het ziek is of zich niet populair of van streek voelt.

Hoewel het onmogelijk is om kinderen te beschermen tegen het verlies van een huisdier, kunt u ze wel helpen ermee om te gaan. En omdat de dood van een huisdier misschien wel de eerste keer is dat ze een geliefde verliezen, kan het rouwproces kinderen helpen te leren omgaan met andere verliezen gedurende het hele leven.

Het nieuws en het verdriet delen
Een van de moeilijkste aspecten van het verliezen van een huisdier is misschien het slechte nieuws aan kinderen doorgeven. Probeer dit een-op-een te doen op een plek waar ze zich veilig en comfortabel voelen en niet snel afgeleid worden.

 

Dierencrematorium NOVIO Hoe Vertel Ik Het Mijn Kinderen
PDF – 417,5 KB 755 downloads