Home » Mijn huisdier is overleden, wat nu?

Wanneer uw huisdier is overleden heeft u de keuze uit volgende mogelijkheden.

 

Destructie.

Op het moment dat uw huisdier overlijdt en ter destructie wordt aangeboden (via een dierenarts, of de dierenambulance) dan wordt uw huisdier eerst verzameld.
De opslag van uw huisdier betekent dat uw huisdier met andere huisdieren, maar ook met wilde dieren (zoals eenden, egels en diverse vogels) die net als uw huisdier ter destructie worden aangeboden.

Begraven. 

Op het moment dat uw huisdier overlijdt mag uw huisdier begraven in uw eigen tuin of op eigen grond. Hiervoor moet voldoende ruimte zijn. Let hierbij op de risico’s voor volksgezondheid, diergezondheid en milieu. Begraaf uw dier daarom tenminste 75 centimeter diep.

Vlamcrematie. 

Op het moment dat uw huisdier overlijdt kunt u kiezen voor vlamcrematie. Vlamcrematie is momenteel de meest gebruikte keuzen, bij Vlamcrematie wordt uw huisdier in een voorverwarmde oven geplaats van 800 graden Celsius, een steekvlam wordt toegevoegd zodat de temperatuur oploopt tot 1200 graden Celsius, na 2.5 uur is dan enkel nog as wat overblijft. 

Watercrematie (resomeren) 

Op het moment dat uw huisdier overlijdt kunt u kiezen voor watercrematie. Watercrematie is een nieuwe manier van cremeren. Watercrematie is 95% milieuvriendelijker dan vlamcrematie. Uw huisdier wordt in een waterbad gelegd met een watertemperatuur van 60 graden Celsius aangevuld met 5% alkali. Het proces staat gelijk aan natuurlijke ontbinding van het lichaam, door een spoeling van 20 uur onder lage druk. Daarna resteert enkel een restant van beenderen in fijne poedervorm, bij vlamcrematie is deze grovere niet zo schoon. Ook zijn tanden en evt. chip nog beschikbaar ter nagedachtenis, 

 

Novio Dierencrematorium is gespecialiseerd in watercrematie (resomeren)