Wanneer uw huisdier is overleden heeft u de keuze uit de volgende mogelijkheden.

Novio Dierencrematorium is gespecialiseerd in watercrematie (resomeren) 

Destructie.

Op het moment dat uw huisdier overlijdt en ter destructie wordt aangeboden (via een dierenarts of de dierenambulance) dan wordt uw huisdier eerst verzameld. De opslag van uw huisdier betekent dat uw huisdier met andere huisdieren, maar ook met wilde dieren (zoals eenden, egels en diverse vogels), welke net als uw huisdier ter destructie worden aangeboden, wordt verzameld.
Novio biedt u ook de gelegenheid uw huisdier ter destructie aan te bieden. Naast het aanbieden van destructie vinden wij van Novio dat een waardig afscheid nog steeds mogelijk moet zijn. Wij bieden u dan ook de mogelijkheid afscheid te nemen in een van onze afscheid ruimtes.

Begraven. 

Op het moment dat uw huisdier overlijdt mag u uw huisdier begraven in uw eigen tuin of op eigen grond. Hiervoor moet voldoende ruimte zijn. Let hierbij op de risico’s voor volksgezondheid, diergezondheid en milieu. Begraaf uw dier daarom tenminste 75 centimeter diep.

Vlamcrematie. 

Op het moment dat uw huisdier overlijdt kunt u kiezen voor vlamcrematie. Vlamcrematie is momenteel de meest gebruikte keuze. Bij vlamcrematie wordt uw huisdier in een voorverwarmde oven van 800 graden Celsius geplaatst. Vervolgens wordt een steekvlam toegevoegd, zodat de temperatuur oploopt tot 1200 graden Celsius. Na 2,5 uur blijft dan enkel nog as over. 
Novio verzorgt GEEN vlamcrematie .

Watercrematie (resomeren) 

Op het moment dat uw huisdier overlijdt kunt u kiezen voor watercrematie (resomeren). Watercrematie is een nieuwe manier van cremeren door water te gebruiken in plaats van vuur. Watercrematie is 95% milieuvriendelijker dan vlamcrematie. Uw huisdier wordt in een waterbad gelegd met een watertemperatuur van 60 graden Celsius aangevuld met 5% alkali. Het proces staat gelijk aan natuurlijke ontbinding van het lichaam, door een spoeling van 20 uur onder lage druk. Daarna resteert enkel een restant van beenderen in fijne poedervorm. Bij vlamcrematie is deze grover en niet zo schoon. Ook zijn tanden en eventueel chip nog beschikbaar ter nagedachtenis. 

 

Novio Dierencrematorium is gespecialiseerd in watercrematie (resomeren)